Családsegítő központ épületének tervezése

2018.10.27.

Ellenzéki képviselőként nehéz felmutatni eredményeket. Egy jó előterjesztés, javaslat esetén képviselőink azt támogatják, megszavazzák. Amennyiben nem értenek egyet a javaslattal, úgy tiltakoznak és érvelnek, de ennek a 2/3-os többséggel szemben sokszor nincs eredménye.

Mégis vannak olyan helyzetek, amikor javaslataik, módosításaik érdemben változtatják meg a döntést, azt jobbá teszik. Igyekszünk az ilyen eseményeket összeszedni és bemutatni, hogy a kis sikerek is fontosak lehetnek a város életében.

2018.10.25-én tárgyalta a képviselő-testület a Biatorbágyi Családsegítő új épületének helyszínkijelölését és tervezési munkájának megkezdését.

Képviselőink javaslata alapján először fordult elő, hogy már a tervezés kezdeti szakaszában, a tanulmányterv készítésének megrendelésekor a tervezőt úgy bízza meg a város, hogy meghatározza a leendő épület nm-re vetített bekerülési költségét (természetesen mai kivitelezői árakon számolva). Ezzel elkerülhetjük azt, hogy a tervezők annyira szabadjára engedjék a képzelőerejüket, hogy a leendő épület megépítése meghaladja a város anyagi teherbíró képességét.

Reméljük, hogy a tanulmányterv sikeres lesz, és ezzel bevezetésre kerül egy olyan gyakorlat, mely a későbbiekben is alkalmazandó lesz, hiszen a tervezett épületek nem csak az álom kategóriába tartoznak majd, hanem valóban reálisan kivitelezhetővé válnak.