2020 szeptemberi ülésszak döntései

2020.10.10.

Szeptember végén, október elején rekordszámú napirenddel üléseztek a bizottságok és a képviselő-testület.

Napirend előtti felszólalások

Itt is rekordszámú felszólaló jelent meg és 2 témában fejtették ki véleményüket, illetve tettek bejelentést:

• a Forrás utcai sportberuházás lakókra és a környezetre gyakorolt negatív hatásai miatt,
  • a Budapest – Balaton kerékpárút tervezett nyomvonala ellen tiltakozók a korábbi döntéshozatali folyamattal, a nyomvonal közlekedésbiztonsági kockázattal és a város vezetésének hiányos kommunikációjával kapcsolatban.

Közterületi mosdók

A pénzügyi bizottság támogatta, a képviselő-testület még nem tárgyalta előterjesztésünket a közterületi mosdókkal kapcsolatban.

Már a választási programunkban is szerepelt, így mindenképpen szeretnénk, ha megvalósulna, és ezt a bizottság is támogatta. 50 millió forintos keretet javasol a 2021-es évben a megvalósításra, és addig is a tervezés és felmérés elkezdődhet az idei évben!

Nagy utca 33.

Korábban írtunk róla, hogy képviselőnk kérésére újabb vizsgálat indult, mely alaposan felmérte az ingatlan értékeit és a lehetőségeket. Kijelölte a képviselő-testület a leendő tájházi funkciót, és elrendelte  ennek megfelelően a tervezést, illetve a Teleki Alapítvány jövő évi pályázatán való indulást. Kiemelt szempont kell, hogy legyen a szakértők által értékesnek tekintett elemek megőrzése.

COVID intézkedések

Már kötelező a hivatal területén a maszk viselése, és az üléstermekben is biztonságos távolságra vannak a jelenlévők. Emiatt csak korlátozott számban jelenhetnek meg érdeklődők.

Folytatódnak a támogatott szűrések, a pedagógusok után most a családsegítő és gyermekjóléti szolgálatban dolgozók is ingyenes szűrésben részesülnek.

Naphegy közi előrelépés

Viszonylag nagyszámú napirend foglalkozott a Naphegy közi ingatlanok telekleadásaival, így lehetőség nyílik a megfelelő közterület kialakítására és a közművesítésre. A műszaki osztály vezetőjétől azt is megtudtuk, hogy a Turista út felöli feljáró kátyúzása és vékony aszfalttal történő burkolása még az idei évben megvalósul.