2019-es költségvetés tárgyalása

2019.03.01.

Ellenzéki képviselőként nehéz felmutatni eredményeket. Egy jó előterjesztés, javaslat esetén képviselőink azt támogatják, megszavazzák. Amennyiben nem értenek egyet a javaslattal, úgy tiltakoznak és érvelnek, de ennek a 2/3-os többséggel szemben sokszor nincs eredménye.

Mégis vannak olyan helyzetek, amikor javaslataik, módosításaik érdemben változtatják meg a döntést, azt jobbá teszik. Igyekszünk az ilyen eseményeket összeszedni és bemutatni, hogy a kis sikerek is fontosak lehetnek a város életében.

2019.02.28-án  döntött a képviselő-testület a 2019-es évi kötségvetésről.

Az idei évre tervezett 20%-os bérfejlesztést képviselőink is támogatták, de Barabás József felvetette a Jegyző úr által eredetileg javasolt 25%-os emelés lehetőségét. Ezt a testületi ülésen nehéz lett volna számszerűsíteni, ezáltal megakadt volna a bérfejlesztési folyamat, így Lóth Gyula javaslata alapján az idei 20%-os emelést megszavazta a testület, de a márciusi ülésszakra a 25%-os emeléssel kapcsolatos többletigény visszajön a testület elé, és arról márciusban fognak a képviselők dönteni. Amennyiben a képviselő-testület ezt elfogadja, úgy visszamenőlegesen januári 01-es hatállyal is életbe léptethető.

Bodorkos Ádám a testületi ülésen jelezte, hogy a végleges tekinthető felhalmozási / beruházási táblából hiányzik a sokak által támogatott térfigyelő-kamera fejlesztés. Mivel a táblázatban ugyanezen a részen egy kalkulációs hibát is felfedeztünk, így Bodorkos Ádám javaslata alapján ez a sor is bekerült a költségvetésbe, és még elvonni sem kellett forrást más területtől.