Miért a Szövetség Biatorbágyért Egyesület az egyetlen valódi alternatíva?

2019.10.11.

Sokszor megkaptuk kérdésként, hogy miért gondoljuk magunkat a változás legerősebb, egyetlen valódi alternatívájának. A válasz egy részéhez nem kell messzire visszanyúlni: ha elővesszük a 2014. évi helyi önkormányzati választások eredményét (bit.ly/2014_eredmeny), részben meg is válaszolhatjuk a kérdést. Minden olyan körzetben, ahol a Szövetség Biatorbágy Egyesület jelöltjei nem nyertek, ott második helyen végeztek jelöltjeink.

Az ellenzéki oldalon a BiaFutura (BFE), országos ellenzéki pártok és a független jelöltek összesen nem tudtak annyi szavazatot összeszedni, mint a Szövetség Biatorbágyért Egyesület jelöltjei.

Ennek ellenére mindez kevés volt az áttöréshez, hiszen szétforgácsolódtak az ellenzéki szavazatok. Az eredmény mindenki előtt ismert: 41%-os szavazati aránnyal ismét 2/3-os többségű Fidesz-KDNP vezetés állt fel 2014-ben a választások után.Ugyanakkor, ha figyelembe vesszük azt a tényt, hogy a Szövetség Biatorbágy Egyesület az elmúlt öt évben tovább erősödött mind taglétszámban, mind támogatottságban, illetve az ellenzéki összefogásnak köszönhetően az országos ellenzéki pártok nem indítottak helyben egyesületünk ellen jelöltet, akkor azt mondhatjuk, hogy méltán kiérdemeltük az egyetlen valódi alternatíva titulust az idei választásokra.

A számokat nézve az is kiderül, hogy amennyiben öt évvel ezelőtt megvalósult volna az összefogás, úgy szavazatarányban épp ugyanott állt volna egyesületünk, ahol a nyertes Fidesz… és ha hozzászámoljuk azt is, hogy idén öttel kevesebb független jelölt osztja meg a változást akarók táborát, akkor talán érthető, miért vagyunk bizakodók.

Idén is lesznek független jelöltek, idén is indul a BiaFutura: ki pusztán protest indulóként, ki önös érdekből, ki valós program mentén, de háttértámogatás nélkül mérettetné meg magát a választásokon. Ezek az indulók, mind a változás, a biatorbágyi városvezetés leváltásának esélyét gyengítik.Aki változást akar, akkor nyer, ha nekünk szavaz bizalmat, hiszen egy-egy képviselő biztosan nem tud érdemi befolyással lenni a döntésekre. Mi ezt pontosan tudjuk az elmúlt öt évből:hiába adtuk a legaktívabb három képviselőt, a fideszes fölény szinte mindent keresztül tudott vinni.

Mi minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy minél nagyobb számban bekerüljenek jelöltjeink az új képviselő-testületbe, és végre fellélegezhessen Biatorbágy, és megindulhasson a valós lakossági igényeket kielégítő, tervszerű fejlődés korszaka

Ha ti is tenni akartok a változásért, október 13-án szavazzatok a Szövetség Biatorbágy Egyesület képviselőjelöltjeire és polgármesterjelöltjére, Makranczi Lászlóra!